Skip to content
Ana Pavlič, Barbara Pregelj, Maja Šabec, Bojana Tomc: Kratka hispanoameriška zgodba na maturi (Carlos Fuentes in Gabriel García Márquez)
14,99
Pokukaj v knjigo ...

Kratke zgodbe in esejistika / Priročniki / jezikoslovje

Ocena: 78% | 15 ocen

Kratka hispanoameriška zgodba na maturi (Carlos Fuentes in Gabriel García Márquez)

Ana Pavlič, Barbara Pregelj, Maja Šabec, Bojana Tomc


Priročnik Slovenskega društva učiteljev španščine namenjen pripravi na maturo in obravnavi kratke latinskoameriške proze


Lastnost Vrednost
Založnik SDUŠ
Oprema Barbara Pregelj, Aleš Cigale
Leto izdaje 2015
Strani 96
Jezik slovenski, španski
Tip datoteke epub
ISBN 9789612819910

Izvodov na voljo:


  • Prost
  • Prost
  • Prost
  • Zaseden

    Še 3 dni 35 min in 6 sekund


Dolg opis

Priročnik, ki ga izdaja Slovensko društvo učiteljev španščine, želi svojim članom in drugim učiteljem španščine olajšati delo ter jim pomagati pri kvalitetni pripravi literarnega sklopa na maturi. To je še zlasti pomembno, ker tokratna besedila izjemne literarne kakovosti prihajajo izpod peres enih od najuglednejših latinskoameriških avtorjev, Carlosa Fuentesa in Gabriela Garcíe Márqueza. Las dos orillas (Oba bregova), El mar del tiempo perdido (Morje zgubljenega časa) in El ahogado más hermoso del mundo (Najlepši utopljenec pod soncem) so dela, na katerih temelji priročnik. Uvodni teoretski prispevek Maje Šabec tako podaja kratek pregled razvoja latinskoameriške književnosti v delu, ki vodi do magičnega realizma in booma, specifike poetike Carlosa Fuentesa in Gabriela Garcíe Márqueza ter njunih kratkoproznih besedil. Sledi razdelek o formativnem spremljanju Ane Pavlič, ki je osredotočen na njegovo rabo pri konkretnih maturitetnih besedilih. V nadaljevanju Barbara Pregelj in Bojana Tomc predstavljata strategije, ki jih lahko izvedemo pred branjem kratkoproznega trojčka ter po končanem branju in ki zlagoma, prek izpostavljanja njihovih formalnih značilnosti, vodijo do boljšega razumevanja literarnih besedil in njihove interpretacije. Sledi še razdelek, v katerem so zbrana že pripravljena gradiva za delo z besedili.


Povezane knjige


Tatjana Tolstoj: Tuja lepota
10,99
Tatjana Tolstoj
Tuja lepota
Ingo Shulze: 33 trenutkov sreče
10,99
Ingo Shulze
33 trenutkov sreče
Edina Szvoren: Ni in naj tudi ne bo
16,99
Edina Szvoren
Ni in naj tudi ne bo
Danilo Kiš: Homo poeticus
18,99
Danilo Kiš
Homo poeticus
Andrés Neuman: Stvari, ki jih ne narediva
11,99
Andrés Neuman
Stvari, ki jih ne narediva
Andrej Pogorelec: Iskanje časa
8,99
Andrej Pogorelec
Iskanje časa