Skip to content
Brian J. Gail: Brez očeta
19,99
Pokukaj v knjigo ...

Sodobni romani (20. in 21. st.)

Ocena: 78% | 15 ocen

Brez očeta

Brian J. Gail


Mlad kaplan v Filadelfi ji John Sweeney se srečuje s težavami, ki mu jih zaupajo njegovi župljani, ko trčijo ob moralna vprašanja in dvome pri družbenem udejstvovanju, na delovnem mestu, za stenami domov ter v zasebnosti zakonskih spalnic.


Lastnost Vrednost
Založba Družina
Zbirka Brez
Prevod Klementina Logar
Leto izdaje 2014
Strani 508
Jezik slovenski
Tip datoteke epub
ISBN 9789612229948

Izvodov na voljo:


  • Prost
  • Prost
  • Prost
  • Zaseden

    Še 3 dni 35 min in 6 sekund


Dolg opis

Mlad kaplan v Filadelfi ji John Sweeney se srečuje s težavami, ki mu jih zaupajo njegovi župljani, ko trčijo ob moralna vprašanja in dvome pri družbenem udejstvovanju, na delovnem mestu, za stenami domov ter v zasebnosti zakonskih spalnic.

Roman Brez očeta je postavljen v 80. leta 20. stoletja, ko se v ZDA že kažejo uničujoči učinki spolne revolucije. Pisatelj realistično prikaže osebne zgodbe zakoncev in jih poveže z vpogledom v dileme mladega duhovnika. Roman je napeto branje za vsakega in odlična iztočnica za premislek o lastnih stališčih.

Roman Brez očeta je prvi del trilogije, sledita mu še romana Brez matere in Brez otrok, v katerih Brian J. Gail nadaljuje zgodbo o izzivih, s katerimi se soočajo katoličani v sodobnem svetu.


Izjemen roman Brez očeta je glasen 'da' očetovstvu, zlasti duhovnemu očetovstvu. Opominja nas, da se moramo predati resnici, jo pogumno oznanjati in to vedno početi z ljubeznijo.
Thomas J. Olmsted, škof v Phoenixu


Nekateri romani so vžgani v našo ameriško zavest, ker so zanetili družbeni sod smodnika, ki bi ga prej ali slej razneslo. Roman Brez očeta je morda prav tak roman. Za človeka, ki se sprašuje, zakaj je kulturo v zadnjih štiridesetih letih vrglo iz ovinka, je ta roman obvezno branje ... Brez očeta odkrito obravnava vzvišeno sveto kravo naše dobe. To je leposlovje za naš čas; niti trenutek prezgodaj ...
Christopher West, Inštitut za teologijo telesa


Knjiga me je presenetila in je zame dramilo in streznitev. Nagovarja z vprašanji in utrjuje v prepričanju, da le prava Resnica zares osvobaja, poživlja, nasičuje in odrešuje. Priporočam jo pogumnim in pripravljenim na spremembe.
Dani Siter, Družina in Življenje


Vera, družina, kariera? Krhko ravnotežje, ki zahteva nenehno budnost, a tudi pogum in drznost, saj Bog od nas pričakuje zavzeto angažiranje. Katoliški roman, ki ga prebereš čez noč? Ameriška uspešnica Brez očeta je navdušujoče branje.
Barbara Kastelec, Družina


»Brez očeta je eden najbolj osvežujočih romanov zadnjih let. Napeta zgodba, ki ti ne pusti odložiti knjige, se z neverjetno lahkotnostjo in prepričljivostjo podaja v pretresljive globine vesti sodobnega kristjana.
Tilen Mlakar, zavod Kul.si


Roman me je dobesedno posrkal. Prvič sem se srečal z resnično poglobljeno literarno upodobitvijo problematike, ki jo redno srečujem pri svojem delu v družinski organizaciji iskreni.net.
Igor Vovk, zavod iskreni.net


Povezane knjige


Mitja Čander: Slepec
15,99
Mitja Čander
Slepec
Zdenko Kodrič: Pet ljubezni
15,99
Zdenko Kodrič
Pet ljubezni
Franjo H. Naji: Križišče
15,99
Franjo H. Naji
Križišče
Boris Karlovšek: Stoja na krogih
15,99
Boris Karlovšek
Stoja na krogih
Lara Paukovič: Malomeščani
15,99
Lara Paukovič
Malomeščani
Evelyn Waugh: Pregršt prašine
9,49
Evelyn Waugh
Pregršt prašine

Druge knjige avtorja


Brian J. Gail: Brez matere
19,99
Brian J. Gail
Brez matere
Brian J. Gail: Brez otrok
19,99
Brian J. Gail
Brez otrok