Skoči na vsebino

Natasha Lunn : Pogovori o ljubezni

Podrobnosti knjige

Kratke zgodbe in esejistika / Priročniki

Pogovori o ljubezni Natasha Lunn

Ljubezen je ena od velikih skrivnosti življenja, ravno zato verjetno že od nekdaj pišemo o njej. Novinarka Natasha Lunn se je o ljubezni kar štiri leta pogovarjala z različnimi ljudmi, v pogovorih pa odkrila nove poglede in obnovila stare resnice. Pogovori o ljubezni niso le zgodbe o ljubezni, ampak tudi zgodbe o tem, zakaj si jo želimo, kako jo prebolimo, kako jo vzdržujemo in zakaj smo tako pogosto razočarani. Knjiga je takoj postala uspešnica.


Lastnost Vrednost
Založba Mladinska knjiga
Prevod Ana Grmek
Leto izdaje 2023
Strani 250
Jezik slovenski
Tip datoteke epub
ISBN 9789610172406

Izvodov na voljo:


  • Prost
  • Prost
  • Prost
  • Zaseden

    Še 3 dni 35 min in 6 sekund

Pokukaj v knjigo

Natasha Lunn: Pogovori o ljubezni
Natasha Lunn: Pogovori o ljubezni
22,99 €
Pokukaj v knjigo ...

Dolg opis

Ljubezen je zapletena

Ko se je Nataska Lunn odločila, da bo začela zapisovati svoje pogovore o ljubezni, ni želela nasvetov o ljubezni, ni želela odgovorov ali večnih resnic, želela se je odkrito, poglobljeno pogovarjati o vseh aspektih ljubezni. Tudi tistih, ki so neprijetni. Želela je vključiti pogovore o zakonu, o odnosih med brati in sestrami, o prijateljstvih, o odnosih med otroci in starši. Pogovori o ljubezni so se začeli kot eksperiment, zrastli pa v uspešnico, ki je avtorici dokazala, da ni edina, ki si želi in ki je pripravljena o ljubezni govoriti iskreno.

Popolna kombinacija osebnega in strokovnega

V knjigi se osebni eseji prepletajo z intervjuji z nekaterimi najbolj iskanimi strokovnjaki za ljubezen. Avtorica nas vodi skozi paradoksalno srce treh ključnih vprašanj o ljubezni: Kako najdemo ljubezen? Kako jo vzdržujemo? In kako preživimo, ko jo izgubimo? Knjiga je tolažba, svetilnik, komplet orodij. Ljubezenske zgodbe iz resničnega življenja nam vlivajo upanje in potrjujejo, da se je za ljubezen vredno boriti, medtem ko nam dragoceni vpogledi strokovnjakov pomagajo razumeti naše vloge v odnosih.

Praznovanje vseh oblik ljubezni

Knjiga Pogovori o ljubezni je praznovanje ljubezni v vseh njenih oblikah, vključuje pa pogovore z: Philippo Perry o počasnem zaljubljanju, Candice Carty-Williams o prijateljstvu, Alainom de Bottonom o psihologiji osamljenosti, Dolly Alderton o ranljivosti, Emily Nagoski o znanosti o seksu,  Diano Evans o starševstvu, Liso Taddeo o osamljenosti ob izgubi, Esther Perel o nerealnih pričakovanjih, Stephenom Groszom o sprejemanju sprememb, Roxane Gay o redefiniranju romantike in še veliko več.

 

Natasha Lunn je angleška pisateljica, novinarka in urednica. Ko je dopolnila 30 let, je ugotovila, da zemljevid za razumevanje ljubezni ne obstaja. Čeprav je bila navajena opazovati prijatelje, kako se zaljubljajo in razhajajo, ji je z leti nekaj postajalo vedno bolj jasno: težav, s katerimi so se njeni prijatelji soočali v odnosih, ni bilo mogoče več pripisati nezrelosti in mladosti. In bolj kot se je pogovarjala s svojimi starši, starimi starši, sodelavci in mentorji, bolj jasno je postajalo, da staranje ni ključ do razumevanja ljubezni. Svoje prve pogovore o ljubezni je pisala v obliki zelo popularnega novičnika, ki je razveselil njene sledilce vsak drugi mesec.

 


Povezane knjige


Stephen King: Mrtva straža
Stephen King: Mrtva straža
28,99 €
Stephen King
Mrtva straža
Lucijan Zalokar: Dirka od bloka do drevesa
Lucijan Zalokar: Dirka od bloka do drevesa
24,99 €
Lucijan Zalokar
Dirka od bloka do drevesa
Christian Bobin: Razkošno življenje
Christian Bobin: Razkošno življenje
17,99 €
Christian Bobin
Razkošno življenje
Sylvain Tesson: Pod milim nebom
Sylvain Tesson: Pod milim nebom
17,99 €
Sylvain Tesson
Pod milim nebom
Sylvain Tesson: Prepusti se življenju
Sylvain Tesson: Prepusti se življenju
17,99 €
Sylvain Tesson
Prepusti se življenju
Haruki Murakami: V prvi osebi ednine
Haruki Murakami: V prvi osebi ednine
13,99 €
Haruki Murakami
V prvi osebi ednine

Prijavite se na e-novice

Source